2023. február 2. csütörtök - Karolina
Archívum
2011 febr. 22.
Kiadja az ÁSZ az esztergomi jelentést!

Legutóbbi értesülések szerint kiadja az (ÁSZ) Állami Számvevőszék a fideszes Meggyes Tamás által vezetett előző esztergomi önkormányzat gazdálkodásáról szóló jelentést.Domokos László, az ÁSZ elnöke hétfőn rendkívüli vezetői értekezletet hívott össze, ahol úgy döntöttek mégis csak kiadják a dokumentumot. Az ÁSZ szerint "félreértést okozhatott, hogy bár csak az eddigi gyakorlatot követték, amikor a jelentést nem hozták nyilvánosságra, úgy tűnhetett, mintha titkolnák a Meggyes Tamásnak kínos megállapításokat.

A számvevőszék korábban azt közölte, hogy az esztergomi önkormányzat gazdálkodását vizsgáló ellenőrzését márlezárta, ám az elkészült jelentést mégsem tette közzé. Akkor arra hivatkoztak, azért nem, mert ez esetben nem az Állami Számvevőszék elnöke által aláírt jelentés készült. 

Németh Erzsébet, az ÁSZ kommunikációs vezetője a Népszavának azt mondta, régóta folytatott gyakorlat a szervezetnél, hogy csak az elnök által is aláírt, úgynevezett számvevőszéki jelentéseket hozzák nyilvánosságra, a számvevői jelentéseket nem.

A különbség az, hogy számvevőszéki jelentés csak a fővárosi önkormányzat, a budapesti kerületek, a megyei jogú városok és a megyei önkormányzatok ellenőrzéseiről készül, más településekről – ilyen Esztergom is – csak számvevői jelentést írnak. Az éves szinten százas nagyságrendben végzett utóbbi típusú jelentéseket eddig sem hozták egyenként nyilvánosságra, csak azok összefoglaló anyagát, amelyekből általános tendenciák derültek ki.

Kereső

Kiválasztás törlése

-->
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja