2023. február 2. csütörtök - Karolina
Archívum
2011 febr. 22.
Ász jelentés: Törvénysértés?

Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere kedden a város honlapján bemutatta a korábbi vezetés pénzügyi tevékenységét vizsgáló ÁSZ-jelentést, amely megállapítja, hogy a város 2007 és 2010 között 12,6 milliárd forint értékben bocsátott ki svájci frank alapú kötvényt, több esetben megsértve ezzel a törvényeket- áll a jelentésben.
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megyei irodájának 60 oldalas jelentése szerint a képviselő-testület határozataiban nem jelölte meg a felhasználás célját, illetve elfogadta, hogy "a kötvényből származó pénzt lekötik a számlavezető banknál és a lekötésből származó kamatbevételek jelentenének fedezetet így a fizetendő kamatok kiegyenlítésére.

A vizsgálat szerint a korábbi, Meggyes Tamás (Fidesz) vezette önkormányzat már 2007-ben "adósságrendezési eljárás megelőzésére" jegyzett 1,1 milliárd forintnyi kötvényt. A 2007 és 2010 közötti időszakban csak 2009-ben volt egyensúlyban a költségvetés, ekkor az előző évek kötvénykibocsátásaiból 4 milliárd forintot a bevételi oldalon szerepeltettek - állapította meg az ÁSZ.

Kereső

Kiválasztás törlése

-->
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja