2023. február 2. csütörtök - Karolina
Archívum
2011 febr. 22.
Esztergomi Fidesz: Tétényi követett el törvénysértést!

Az esztergomi képviselő-testület Fidesz-KDNP-képviselőcsoportja a leghatározottabban kijelenti: sem frakciójuk, sem annak egyetlen egy tagja nem követett el semmilyen törvénysértést önkormányzati munkájában. Ezzel ellentétben Tétényi Éva az MSZP és a Jobbik összefogásával támogatott polgármester törvénysértések sorozatát követi el, miközben alig másfél hónap alatt csődbe vitte Esztergomot.

 

A Fidesz-KDNP-csoport emlékeztet arra, hogy miközben Tétényi látványpolitizálásának módszerével folyamatosan az "együttműködést" szajkózza, sorozatosan megtagadja a képviselő-testület 2/3-os többségével meghozott rendeletek, határozatok kihirdetését, hatályba léptetését és végrehajtását. Éppen Tétényi jogellenes működése az, ami miatt Esztergom a csődeljárás terhe alatt nyög.

 

A politikusnő által teljesen indokolatlanul elindított csődeljárás miatt megszorítások sújtják a város iskoláit, egészségügyi, szociális, kulturális intézményeit. Emberek tucatjai veszítették el már állásukat, és Tétényi további összevonásokat és megszorításokat fontolgat. Eközben törvénysértő módon akadályozza a korábbi Szervezeti és Működési Szabályzat elfogadott módosításait, miután ugyanígy nem volt hajlandó hatályba léptetni az önkormányzat új SZMSZ-ét. Képtelen helyzetet teremtett azzal, hogy a polgármesteri hivatal szervezetéről hozott határozatot nem hajtja végre, eközben "társadalmi munkásokat" hív a Városházára, akik minden felelősség nélkül intézkednek az esztergomiak ügyeiben. Még olyan egyszerű döntéseket sem hajt végre, mint az, hogy a hivatal belső udvarát nyissák meg a távolról gépkocsijukkal érkező tisztviselők előtt - így naponta 50-60 járművel növeli a szűk belvárosi utcák zsúfoltságát.

 

Tétényi továbbá rendszeresen megszakítja az üléseket, és egy hétig nem volt hajlandó aláírni a város jegyzőjének kinevezését. Tétényi legújabb lépése az, hogy a csütörtökre tervezett ülés meghívóját nem hajlandó aláírni - a következő ülést, leszámítva a nemzeti ünnepen tartandó ünnepélyes ülést, március 24-én tartanák Esztergomban - így próbálja a város irányításából kikapcsolni a demokratikusan választott és törvényesen működő képviselő-testületet és annak 2/3-os polgári többségét.

 

Az pedig már a gazdasági jog határait is feszegeti, hogy - bár a szükséges összeg rendelkezésre állt - nem utalta el a 90 napot meghaladó lejárt tartozásokat, majd éppen erre hivatkozva indította el az csődeljárást Esztergom ellen. Ugyanígy nem hajtotta végre azt a határozatot sem, hogy az önkormányzati cégek számára a tulajdonos fizesse ki az elvégzett munkájuk után járó pénzt, amely összeg szintén rendelkezésre állt. A kifizetés elmaradása miatt csak a Védvár Zrt. 22 embert volt kénytelen az utcára tenni. Összefoglalva- ellentétben a jobbikosok és a szocialisták meglepően, sokadszorra egybehangzó vádjaival - Esztergomban az MSZP és a Jobbik által támogatott Tétényi Éva az oka a törvénytelen működésnek, a megszorításoknak, a város működésképtelenségének.

 

Fidesz Esztergomi Szervezete

Kereső

Kiválasztás törlése

-->
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja