2023. február 2. csütörtök - Karolina
Archívum
2011 febr. 24.
Rogán: Rendezni kell a bérkompenzációt!

A kormányfőnél járt szerdán Lázár János, frakcióvezető, és Rogán Antal, a bérmonitoring bizottság vezetője. A látogatás apropóját az adta, hogy március 5-ig rendezni kell a bérkompenzációt az állami szférában.A frakcióvezető a Népszabadságnak elmondta: azért fordultak a miniszterelnökhöz, hogy az összes állami cég és intézmény adjon tájékoztatást arról: miként valósították meg, hogy a 16 százalékos szja-kulcs bevezetése után a munkavállalók ne járjanak rosszul. Kifejtette: az eddigi panaszok fele az állami szférából érkezett, és a Fidesz-frakció nem tudja elfogadni azt a választ, hogy vannak akik rosszabbul járnak. Hozzátette: soron kívül adatokat kérnek és azonnali vizsgálatot az állami cégeknél és intézményeknél az ügyben. "Orbán Viktor miniszterelnök úr a leghatározottabb lépésekre tett ígéretet" - mondta.

Eszerint az állami cégeknél dolgozók, valamint közalkalmazottak, köztisztviselők körében a béreknél a "kompenzációnak meg kell történnie, és ennek a március 5-i utalásoknál meg is kell jelennie". Azt is meg kell vizsgálni, hogy a Magyar Államkincstár mindent megtett-e annak érdekében, hogy minden érintett időben megkapja a kompenzációt - tette hozzá.

Forrás: Népszabadság/MTI

 

Kereső

Kiválasztás törlése

-->
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja