2021. június 16. szerda - Jusztin
Online hírfolyam
2012 jún. 28.
SAJTÓKÖZLEMÉNY 2780 KÖZFOGLALKOZTATOTTAT VESZ FEL A MAGYAR KÖZÚT

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. minden eddiginél több közfoglalkoztatottat alkalmaz július 2-a és november 17-e között.

 

A közútkezelő társaság közel 2800 főnek biztosít munkát ebben az időszakban, akik többnyire a burkolatok, burkolaton kívüli területek és az árkok tisztántartásáról, a forgalom biztonságát zavaró növényzet eltávolításáról, a kézi kaszálásról és az úttartozékok helyreállításáról fognak gondoskodni. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kiemelt figyelmet fordít a szolgáltatási színvonal, illetve a közlekedés környezeti feltételeinek javítására.

 

A társaság üzemeltetési és fenntartási tevékenységének nagy része ma már többnyire gépesített, de továbbra is vannak olyan meghatározó, jelentős élőmunkát igénylő feladatok, amelyeket a cég a saját munkavállalói mellett csak közfoglalkoztatottak alkalmazásával tud megoldani. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az Országos Közfoglalkoztatási Program keretében országosan közel 2800 közfoglalkoztatottnak biztosít munkát a csaknem 4500 fős átlagos állományi létszám mellett.

 

A legtöbb közfoglalkoztatotti létszám - 1050 fő - Borsod-Abaúj-Zemplén megyében segíti majd a társaság tevékenységét. Az ország északi és észak-keleti, valamint dél-dunántúli megyéiben is kiemelkedően sok regisztrált álláskereső juthat munkához. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. elsősorban azoknak igyekszik munkalehetőséget adni, akik már hosszabb ideje álláskeresők. A július 2-ától november 17-ig tartó időszakban a nagyszabású közfoglalkoztatási programban résztvevők heti 40 órás munkaidőben dolgoznak majd, elsősorban betanított-, segéd-, illetve szakmunkákat végeznek, de lesznek, akik adminisztrációs-, csoport- és brigádvezetői feladatokat látnak el.

 

Az elmúlt években hatékony segítséget jelentettek a közfoglalkoztatottak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tevékenységben, többek között a burkolaton kívüli területek és a burkolatok tisztántartása, az árkok, vízelvezető rendszerek tisztítása, a padkák rendben tartása, a forgalom biztonságát zavaró növényzet eltávolítása, a kézi kaszálás és az úttartozékok helyreállítása során.

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja