2022. szeptember 29. csütörtök - Mihály
Online hírfolyam
2012 júl. 04.
Külföldi munkavállalás ígéretével 173 emberrel fizettetett egy csaló

Külföldi munkavállalás ígéretével 173 embert károsított meg egy budapesti férfi, akit a napokban otthonában fogtak el az esztergomi rendőrök - tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-t.

 

Léber Gabriella elmondta: az elkövető több cég nevében ígért munkát sok sértettnek, a rendőrség még várja károsultak jelentkezését. A férfi egy apróhirdetési portálon három osztrák munkahelyre vállalta munkások kiközvetítését. A jelentkezőket csoportosan meghallgatta, majd 11.600 forint postázását kérte tőlük az erkölcsi bizonyítvány fordítási díjaként.

 

Ezután nem jelentkezett. Egy másik cég nevében a csaló 4 alkalommal összesen 500 embert hallgatott meg állásinterjún. A munkavállalóktól postai költségre 45 eurót kért, majd további 45 eurót kellett volna fizetni az erkölcsi bizonyítvány fordításáért. Az elkövetőnek ezt a csalást nem sikerült végrehajtani, mert június 27-én az esztergomi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának munkatársai elfogták budapesti otthonában.

 

A férfi feljegyzéseiből kiderült, hogy korábbi hirdetésére 173-an befizették a 11.600 forintot. Közülük senki sem kapott munkát Ausztriában.

Kereső

Kiválasztás törlése

-->
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja