2022. szeptember 29. csütörtök - Mihály
Online hírfolyam
2012 júl. 06.
Új állomásához érkezett az esztergomi vasútfelújítás

Ágyazatfelszedéssel folytatódik az Esztergom és Budapest közötti vasútvonal felújítása. Jelenleg egy Németországból bérelt hatalmas géppel végzik ezt a feladatot Dorog és Leányvár között.

 

A rekonstrukció a pálya melletti létesítményeket, alul- és felüljárókat, peronokat is érinti. Németországból bérelt ágyazatfelszedő gép dolgozik Leányvár és Dorog között a Budapest-Esztergom vasútvonal felújításán (lásd a képen). Az ágyazatától megszabadított vasúti pályáról, a Budapest-Esztergom vasútvonal felújításáról a már elbontott sínmezőket Leányvár állomásra szállítják.

 

Az egyvágányú vasúti pályát 32,7 kilométeren építik át. Az új keresztezési lehetőségnek köszönhetően a vonatok menetideje akár tizenöt perccel is csökkenhet majd. A pálya mellett több helyen új alul- és felüljárókat létesítenek, a meglévőket, ahol szükséges, felújítják. Az állomások sínkoronától mért 55 centiméter magas peronokat kapnak, és kerékpártárolók is létesülnek.

 

forrás: MTI

Kereső

Kiválasztás törlése

-->
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja