2022. augusztus 14. vasárnap - Marcell
Online hírfolyam
2012 júl. 11.
Fokozott rendőri figyelem a motorosokra

Egy hétig figyelték a rendőrök célirányosan a motorosokat Komárom-Esztergom megyében. Az egy hét során 10 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, melyből 4 esetben volt érintett motorkerékpár vezető.

 

A 4 motorkerékpáros baleset közül 3 esetben (1 könnyű és 2 súlyos sérüléses) a motorkerékpár vezetője által elkövetett szabályszegés miatt következett be a baleset. A motorosok fokozott ellenőrzése során a rendőrök a többi szabálytalanul közlekedő járművezetővel szemben is intézkedtek. Így például 346 sofőr esetében ellenőrizték az ittasságot, ebből egy motorkerékpáros, egy segédmotoros kerékpárvezető és 10 kerékpáros bizonyult ittasnak. Motorosoknál emellett a rendőrök ellenőrizték, volt-e vezetői engedélye illetve az a megfelelő járművezetői kategóriára szól-e; használta-e a bukósisakot; betartotta-e a megengedett sebességet; volt-e a járműre forgalmi engedélye, az érvényes volt-e, valamint megfelelő volt-e a jármű műszaki állapota; volt-e rendszám a motoron; betartotta-e a vezető a személyszállításra vonatkozó szabályokat.

 

Az ellenőrzésre megállított motorosok közül egy esetben lejárt műszaki érvényesség miatt, egy esetben sebességtúllépés miatt, valamint segédmotoros kerékpár vezetőjével szemben egy esetben engedély nélküli vezetés és szintén egy esetben bukósisak hiánya miatt szabtak ki helyszíni bírságot a kollégák, míg egy motorost feljelentettek engedély nélküli vezetés miatt egy másikat pedig bukósisak hiánya miatt. A fokozott ellenőrzést a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság augusztusban megismétli, hogy csökkenjen a motorkerékpárosok és segédmotoros kerékpárosok által okozott, illetve elszenvedett balesetek száma.

 

 

Tatabánya, 2012. július 11.

 

Léber Gabriella r. hdgy. Sajtóreferens

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja