2022. május 28. szombat - Emil, Csanád
Online hírfolyam
2012 júl. 13.
Kényelmesebb nemzetközi jegyvásárlás a Nyugati pályaudvaron

Ügyfélhívó rendszert helyezett üzembe a Nyugati pályaudvar nemzetközi pénztárainál a MÁV-START, az utasok komfortosabb menetjegyváltása és a hatékonyabb kiszolgálás érdekében. A fejlesztésnek köszönhetően az ország második legnagyobb nemzetközi pénztárában évente mintegy százötvenezer utas kiszolgálása válik kényelmesebbé. Az időzítés tekintetében elsődleges szempont volt, hogy a július-augusztusi időszakban tapasztaltható, akár háromszoros mennyiségű utasforgalom már ilyen módon legyen kiszolgálva. A nemzetközi pénztár a hét minden napján 7:30-tól 19:00 óráig tart nyitva. A menetjegyek forintban készpénzzel, bankkártyával illetve euróval is megvásárolhatók, akár 60 nappal korábban, elővételben is.

 

A gyorsabb jegyváltás érdekében érdemes a nemzetközi menetjegyeket a legnagyobb utasforgalmú Keleti pályaudvari pénztár helyett a Nyugati pályaudvaron, a belvárosi menetjegyirodában, a Déli pályaudvaron vagy akár Kelenföldön megvásárolni. A nemzetközi vasúti pénztárakban utasbiztosítás kötésére is lehetőség van. Interneten is meg lehet váltani a vasúti menetjegyeket a www.mav-start.hu oldalon. Az e-ticket rendszerben Ausztriába, Szlovákiába, Csehországba, Lengyelországba, Németországba és Romániába, Svájcba, Szerbiába, Szlovéniába és Horvátországba is vásárolhatnak az utasok sorban állás nélkül jegyeket akár ülőhelyekre, vagy fekvő-, hálókocsikba. Az online megváltott jegyeket az ország egész területén, a nagyobb városokban található internetes jegykiadó automatáknál lehet kinyomtatni.

 

A MÁV-START nemzetközi utasforgalma évente nagyságrendileg kétmillió vonattal érkezőt, indulót és átutazót jelent, akik csaknem 250 millió km-t tesznek meg a vasúttársaság nemzetközi vonatain. Növekedés tapasztalható az ausztriai, a szlovákiai és a romániai úti célok esetében, köszönhetően a versenyképes menetidőnek, a komfortos szolgáltatásoknak, az éjszakai járatoknak és a kedvező ajánlatoknak, hiszen például Bécs 13 eurótól, München pedig 29 eurótól elérhető. A vonatok a városközpontokba érkeznek, az éjszakai járatokat választók az esti indulással és a reggeli érkezéssel még a szállás árát is megspórolhatják. További részletesebb nemzetközi ajánlatok, jegyváltással vagy utasbiztosítással kapcsolatos információk a www.mav-start.hu honlapon találhatók.

 

MÁV-START Zrt.

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja