2022. május 28. szombat - Emil, Csanád
Online hírfolyam
2012 júl. 13.
Eddig tartott az országos tűzgyújtási tilalom

Feloldotta az országos tűzgyújtási tilalmat csütörtökön a vidékfejlesztési miniszter - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

 

A közlemény szerint a tilalommal nem érintett erdőkben tüzet gyújtani kizárólag a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen, szélcsendes időben lehet. A tüzet tilos felügyelet nélkül hagyni, távozás előtt pedig mindig el kell oltani. Az általános korlátozást július 5-én rendelte el a miniszter az erdőkre és a fás területek környékére a rendkívüli meleg, száraz időjárás miatt.

 

A megyei kormányhivatalok erdészeti igazgatóságai által elrendelt és jelenleg is hatályban lévő tűzgyújtási tilalmakat ez a döntés nem érinti, így azok továbbra is érvényben vannak - figyelmeztet a tárca. A közlemény szerint a tilalommal nem érintett erdőkben tüzet gyújtani kizárólag a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen, szélcsendes időben lehet.

 

A tüzet tilos felügyelet nélkül hagyni, távozás előtt pedig mindig el kell oltani. A VM felhívja a figyelmet arra is, hogy az avar- és gazégetésnél fokozott figyelemmel kell eljárni, mert a gyorsan terjedő tűz könnyen elérheti az erdőket, illetve a lakott területeket, és súlyos károkat okozhat.

 

MTI

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja