2022. augusztus 19. péntek - Huba
Online hírfolyam
2012 aug. 01.
Tétényi: Esztergomnak azonnal pénzre és strukturális átalakításokra van szüksége

Esztergomnak azonnal pénzre és strukturális átalakításokra van szüksége - jelentette ki Esztergom független polgármestere az ATV Start című műsorában szerda reggel.

 

Tétényi Éva leszögezte: elérkeztek ahhoz a ponthoz, hogy valamit tenni kell. Kifejtette: mikor Esztergomban átvette az állam az iskolákat akkor mindenki örült, hogy "megmenekült a város", hiszen több mint 1,1 milliárd forintot megspóroltak volna, ha azt a kormányzat egy másik intézkedésével nem vonta volna el Esztergomtól. Most rögtön egymilliárd forint kellene ahhoz, hogy ezt az évet valahogy kibírja az önkormányzat, "és akkor nem beszéltünk a jövő évről" - fogalmazott.

 

A helyzet megoldásával kapcsolatban a városvezető azt mondta, most nézik, hogy van-e olyan "híd amelyen át tudnak menni". A bankokkal való tárgyalásokra vonatkozó kérdésre Tétényi Éva úgy felelt: Esztergomnak azonnal pénzre van szüksége. Egyrészt azt nézik meg, hogy lehet az állami inkasszót csökkenteni, vagy eltörölni, másrészt azt, hogy kaphat-e átmenetileg Esztergom valamilyen likvid hitelt. Ezen felül olyan strukturális átalakításokat kell megtenni, amelyeket már egy évvel ezelőtt kellett volna - közölte a polgármester, megjegyezve, hogy elsősorban az önkormányzat száz százalékos tulajdonú gazdasági társasága okozza a legtöbb bajt, hiszen az nem bevételt, hanem veszteséget termel.

 

MTI

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja