2021. június 17. csütörtök - Laura
Online hírfolyam
2012 szept. 24.
Rajtunk is múlik, kik lesznek az Aranyanyuk

Pedagógus, orvos, egészségügyi szakdolgozó... Ha azon gondolkodunk, milyen pályát javasoljunk egy tinédzsernek, nem biztos, hogy épp ezek jutnak eszünkbe. Nemcsak nehéz hivatások, amelyek egész embert kívánnak, hanem hihetetlen odaadást is várnak azoktól, akik lelkiismeretesen végzik a munkájukat.

 

Ráadásul anyagilag sem becsülik meg őket kellőképpen. A Richter Aranyanyu Díjjal éppen az ő kitartásukat, szakmai tudásukat és emberi értékeiket szeretnék jutalmazni. Azok a nők kaphatják meg, akik amellett, hogy családjukról gondoskodnak, tudnak valami pluszt adni a munkájukban is. Pedagógusok, orvosnők és egészségügyi szakdolgozók kaphatják meg az elismerést, amelyet a Richter Gedeon Nyrt. és a Terézanyu Klub hívott életre. Hat nő veheti majd át az Aranyanyu- szobrocskát és az azzal járó 200 ezer forint pénzjutalmat.

 

A közönségen múlik a díjak sorsa: három kategóriában október 10-ig bárki ajánlhat Aranyanyu-jelöltet. Nem kell mást tenni, mint felidézni és megírni egy történetet a kiválasztott "hősnővel" kapcsolatban. A legfeljebb 2 ezer karakteres írásnak tükröznie kell a jelölt személyiségét. Az a cél, hogy a sorokat olvasva kibontakozzon a díjra ajánlott Aranyanyu szakmai elhivatottsága, értékrendje. A terezanyu.hu honlapon várják a jelöléseket. Az október 10-ig beérkezett írások alapján 12 döntőst választanak ki. Kategóriánként egy díjat a zsűri ítél oda, amelynek tagjai: Gyarmati Andrea olimpikon, orvos; Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Kriston Andrea, az Intimtorna módszer kidolgozója, Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, és idén csatlakozik a döntéshozókhoz Dobó Kata színésznő is. Másik három sorsáról pedig interneten zajló közönségszavazás dönt majd.

 

Rácz Zsuzsa író, a díj megálmodója azt szeretné, ha olyan orvosnők, ápolónők, védőnők, óvónők, tanárnők, bölcsődei gondozók vagy más, az egészségügy és a pedagógia területén dolgozó nők kapnák meg az elismerést, akik hivatásukat maximális odaadással végzik, és úgy gondoskodnak rólunk, mint a saját édesanyánk. Már az első évben is óriási lelkesedés övezte a díjat: több mint 400 ajánlás futott be a szervezőkhöz. Pedagógus kategóriában Bartos Enikő budapesti magyartanárra és Szabóné Rozgonyi Krisztina óvónőre esett a választás.

 

Az orvosnők között a Tatabányán dolgozó Dr. Roykó Mária szülész- nőgyógyász főorvos és a budapesti Szent Margit Kórház fejlődésneurológiai osztályát vezető Dr. Berényi Marianne főorvosnő részesült az elismerésben. Az egészségügyi szakdolgozó kategóriában pedig a bársonyosi Szűcs Gáborné szakápolót díjazta a zsűri, a közönség pedig Scheig Viktóriát, a pécsi Gyermekklinika neuropszichiátriai osztályán dolgozó nővért jutalmazta. A különdíjat Simon Csilla idősgondozó vehette át.

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja