2021. június 17. csütörtök - Laura
Online hírfolyam
2012 okt. 09.
Még 2013-ban is működik a Lábatlani Cementgyár

Az elmúlt évek közel fél milliárd forint értékű, környezetvédelemmel összefüggő beruházásainak eredményeként a Lábatlani Cementgyár még 2013-ban is működni fog. A Holcim Hungária Zrt. eredetileg 2010-re tervezte az akkor 142 éves, nem versenyképes Lábatlani Cementgyár bezárását.

 

Az elmúlt évek közel félmilliárd forint értékű, környezetvédelemmel összefüggő beruházásainak köszönhetően azonban sikerült 2013-ig meghosszabbítani az élettartamot. A magyar építőipart különösen sújtó gazdasági visszaesés miatt az elavult és gazdaságtalan, nedves technológiával működő gyár leállítása elkerülhetetlenné válik. A cég közgyűlése 2012. október 8-án döntött arról, hogy 2013 folyamán fokozatosan leállítja a cementgyártást Lábatlanon.

 

Az érintett 94 munkatárs jövőjéről a cég jó előre gondoskodik, ezért rendkívüli szociális csomagot biztosít, melynek tartalma a törvényi előírásokon és a kollektív szerződésben biztosítottakon felül további 3 havi munkabér és 150 ezer Ft értékű továbbképzési támogatás. A cég vezetősége ezen túl mindent megtesz annak érdekében, hogy az érintettek minél hamarabb új munkahelyet találjanak. A gyár bontása és a terület helyreállítása a munkatársak egy kisebb csoportja számára további munkalehetőséget biztosít. A magyarországi vevők zökkenőmentes ellátása biztosított lesz a korszerű Holcim üzemek hálózatának köszönhetően.

 

 

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja