2022. augusztus 9. kedd - Emőd
Online hírfolyam
2012 okt. 10.
Ismét vár a Tüskevár ( Mozizz a Művelődési Házban! )

Az esztergomi Művelődési Házban 2012. október 16-17-18-án 14-30 órakor, ill. igény szerint 150 fő részére más időpontban vetítik a Tüskevár Színes, magyar családi filmet.

 

Mindannyiunk nagy, közös nyári kalandja éled újra. Ki ne emlékezne a dohány szagú Matulára, a berek tanítómesterére és a két emberré váló kamaszra, Tutajosra és Bütyökre. Hát megint itt van az a nyár, ami úgy kezdődik, hogy: Tutajos kegyelem ötöst kap év végén matekból, így elhárul minden akadály, hogy a nyarat vidéken tölthesse István bácsinál, Náncsi néninél és „természetesen” Matulánál. István bá’nak nem kell sokat magyarázni, hogy Tutajosunk miért szeretné leginkább a berekben, Matulával tölteni a nyarat. Gyerekként ő is az öreg mellett nevelődött.

 

Idén nyáron Tutajoson a sor, hogy kijárja a természet iskoláját. Ladó Gyula Lajos, azaz Tutajos a természet durva ölén tanulja meg mire való a gumicsizma, mennyire éget a nap, milyen az igazi halászlé és hogy kell kifogni a hozzávalót. Ahogy telnek a napok, Tutajos kezébe egyre jobban illeszkedik az evezőlapát. A puska sem rúg már vissza úgy, mint az elején. A növények és az állatok egyre közelebbi ismerőseivé válnak a fiatal legénynek. Majd egy szép napon megérkezik Bütyök. Innentől fogva együtt járják a természetet. Bütyök csodálkozva tapasztalja, hogy Gyulából kész férfi lett. Aztán micsoda kalandokba keverednek együtt: Elkapja őket egy hatalmas vihar, felfedezik a Tüskevárat, sőt Bütyök szerelembe esik Katicával a vízhordó lánnyal. Mire véget ér a nyár a két emberpalántából ember lett a berekben. Hazafelé Tutajos és Bütyök, kérdőn néznek egymásra: El lehet ezt mesélni az osztályban? Nem. A Tüskevárat látni kell.

 

Készült: 2012 Feldolgozás: színes, DCI kópia, Blue-ray, DVD Játékidő: 99 perc Forgalmazó: Fény Film Kft.

 

Rendezte: Balogh György

Fényképezte: Gulyás Ákos

Fekete István regénye alapján írta: Balogh György

 

Szereplők: Kovács Lajos, Nagy Marcell, Péntek Bálint, Eperjes Károly, Pogány Judit, Molnár Piroska, Haumann Péter, Szacsvay László, Nagy Enikő, Hirtling István, Détár Enikő, Rékasi Károly

 

Belépőjegy: 500 Ft

 

(Várszínház és Kultúrmozgó Esztergom Np. Kft. Imaház utca 2/a, tel.:313-888)

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja