2022. december 5. hétfő - Vilma
Online hírfolyam
2012 okt. 11.
A Magyar Államkincstár kifizeti a segélyeket

A 2012. október 11-én Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere arról tájékoztatta az ügyfeleket hirdetményében, hogy ,,a várost sújtó állami inkasszó miatt" az átmeneti segélyeket és a rendkívüli gyermekvédelmi támogatásokat nem tudja kifizetni.

 

Sajnálattal tapasztaljuk, hogy Tétényi Éva ismét a szegény, védtelen és támogatásra szorulókat eszközül használva, a jog és a törvényesség eszközei helyett a politikai zsarolást választja. Tétényi Éva megint a saját politikai érdekeinek érvényesítésére használta fel a szociálisan rászorulókat. Tétényi Éva ahelyett, hogy valódi tárgyalásokat folytatna a város érdekében, ismét csak a média befolyásolásával foglalkozik.

 

Arra kérjük Polgármester Asszonyt, hogy a segélyre szorulók érdekében a mai napon a Magyar Államkincstár Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóságához vagy a KEM Kormányhivatalhoz juttassa el az ellátásra jogosultak névsorát és az ellátások összegét. A jogosultak a lista alapján egy napon belül megkapják a támogatásukat. A Magyar Államkincstár Megyei Igazgatósága a támogatást postai úton vagy átutalással tudja kifizetni. A Kormányhivatal a támogatásokat készpénzben is ki tudja fizetni. A segélyre, szociális támogatásra szorulók nem lehetnek áldozatai Tétényi Éva politikai ámokfutásának, ezért a segélyek kifizetésre kerülnek a Kormány támogatásával.

 

Teszi ezt annak ellenére, hogy Tétényi Éva úgy ürítette le a város számláját, hogy a kifizetések között a le nem járt esedékességű kötelezettségeket is kifizette. Korábban a lejárt határidejű követeléseket sem fizette ki. Cunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott, valamint Dr. Völner Pál választókerületi elnök elmondta, Tétényi Éva a szociális segélyeket ugyanígy, ezekkel a kötelezettségekkel együtt, határidő előtt kifizethette volna. Ezzel is azt igazolja, hogy a politikai zsarolása eszközének használja a szegényeket és a rászorulókat.

 

Fidesz- KDNP Frakció Esztergom

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja