2021. március 8. hétfő - Zoltán
Online hírfolyam
2012 okt. 21.
Előzetesben a táti gyilkosság gyanúsítottja

A Tatabányai Városi Bíróság vasárnap egy hónapra helyezte előzetes letartóztatásba M. Rolandot. A férfi az alapos gyanú szerint szerdán Táton bozótvágó késsel és kalapáccsal megölte anyját és nagyanyját, majd több napig Budapesten bolyongott - tájékoztatta az MTI-t a Tatabányai Törvényszék szóvivője.

 

Széplaki László elmondta, a bíró a szökés, elrejtőzés veszélye miatt rendelte el az elkövető előzetes letartóztatását. A gyanúsított a cselekmény elkövetését elismerte, de vallomást nem tett. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője szombati sajtótájékoztatóján ismertette, hogy M. Roland sikertelen érettségi vizsgája miatt szóváltásba keveredett anyjával és nagyanyjával, majd a szobájában lévő bozótvágó késsel többször megsebesítette az áldozatokat, később egy kalapáccsal több csapást mért rájuk. Kodaj László alezredes elmondta, a helyszínelők A Tatabányai Városi Bíróság vasárnap egy hónapra helyezte előzetes letartóztatásba M. Rolandot.

 

A férfi az alapos gyanú szerint szerdán Táton bozótvágó késsel és kalapáccsal megölte anyját és nagyanyját, majd több napig Budapesten bolyongott - tájékoztatta az MTI-t a Tatabányai Törvényszék szóvivője. Széplaki László elmondta, a bíró a szökés, elrejtőzés veszélye miatt rendelte el az elkövető előzetes letartóztatását. A gyanúsított a cselekmény elkövetését elismerte, de vallomást nem tett. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője szombati sajtótájékoztatóján ismertette, hogy M. Roland sikertelen érettségi vizsgája miatt szóváltásba keveredett anyjával és nagyanyjával, majd a szobájában lévő bozótvágó késsel többször megsebesítette az áldozatokat, később egy kalapáccsal több csapást mért rájuk.

 

Kodaj László alezredes elmondta, a helyszínelők 12-15 metszett és zúzott sérülést találtak az áldozatokon, és a lakásban előkerült az elkövető véres ruhája. M. Roland a gyilkosság után átöltözött, és Budapestre utazott, szerda délutántól péntek reggeli elfogásáig nem aludt, az időt bevásárlóközpontokban és mozikban töltötte. Elmondása szerint úgy érezte, hogy álmodik, és csak akkor tudatosult benne a valóság, amikor az Esztergomi Rendőrkapitányság szolgálaton kívüli járőre elfogta. Az ügyben kábítószer nem játszott szerepet - tette hozzá az osztályvezető. Az elkövetőt rokonai szerették, minden szobában ott volt a fényképe. Az érettségije azért nem sikerült, mert nem ment el a vizsgára, ezt követően az anyja 80 ezer forintot adott neki, hogy Esztergomban iratkozzon be egy nyelvtanfolyamra. Hazaérkezve azon vesztek össze, hogy a fiú a beiratkozást sem intézte el, illetve anyja a sikertelen érettségit is a szemére vetette.

 

M. Roland szülei elváltak, a bozótvágó kést korábban apjától kapta, mert vonzódott a fegyverekhez. Gyakran járt terepmintás ruhában, és két festékpatronos fegyvere is volt, amelyekkel a barátaival harci jeleneteket játszottak el.12-15 metszett és zúzott sérülést találtak az áldozatokon, és a lakásban előkerült az elkövető véres ruhája. M. Roland a gyilkosság után átöltözött, és Budapestre utazott, szerda délutántól péntek reggeli elfogásáig nem aludt, az időt bevásárlóközpontokban és mozikban töltötte. Elmondása szerint úgy érezte, hogy álmodik, és csak akkor tudatosult benne a valóság, amikor az Esztergomi Rendőrkapitányság szolgálaton kívüli járőre elfogta.

 

Az ügyben kábítószer nem játszott szerepet - tette hozzá az osztályvezető. Az elkövetőt rokonai szerették, minden szobában ott volt a fényképe. Az érettségije azért nem sikerült, mert nem ment el a vizsgára, ezt követően az anyja 80 ezer forintot adott neki, hogy Esztergomban iratkozzon be egy nyelvtanfolyamra. Hazaérkezve azon vesztek össze, hogy a fiú a beiratkozást sem intézte el, illetve anyja a sikertelen érettségit is a szemére vetette. M. Roland szülei elváltak, a bozótvágó kést korábban apjától kapta, mert vonzódott a fegyverekhez. Gyakran járt terepmintás ruhában, és két festékpatronos fegyvere is volt, amelyekkel a barátaival harci jeleneteket játszottak el.

 

forrás: MTI

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja