2021. február 24. szerda - Mátyás
Online hírfolyam
2012 okt. 22.
Leomlott egy löszfal Csolnokon

Az útra omlott egy löszfal, és elzárt egy 120 fős településrészt vasárnap éjjel a Komárom-Esztergom megyei Csolnokon, az érintett területet csak kerülő úton, terepjáróval lehet megközelíteni - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelem sajtóügyeletese hétfőn az MTI-t.

 

Majlinger-Fehér Ádám tájékoztatása szerint a katasztrófavédelem munkatársai vasárnap hajnalra a 10 méter magas löszfal omlásával keletkezett úttorlaszt felszámolták, azonban amíg geológus szakértő nem nyilvánította biztonságosnak a helyszínt, az utat nem nyitották meg. Ma délelőtt már teljes útzár volt az érintett útszakaszon.

 

Geológus vizsgálta a falat, aki elmondta, több mint 10 köbméternyi mennyiségű löszfal omlott az útra, és még további 100 köbméter várható. Kókay Ágoston híradónknak elmondta: a nagy mennyiségű csapadék miatt lazult fel a fal, így az omlásra lehetett számítani. A lakók a 12 aknánál lévő településrészen nem tudták megközelíteni a munkálatok miatt Csolnokot. Sokan élelmiszert vittek a faluban rekedt hozzátartozóiknak. Az önkormányzat úgy döntött markológépekkel lebontják a löszfal veszélyes részét. Az esti órákra sikerült lebontani a nagy mennyiséget, melyet egy közeli tisztásra szállították.

 

A rendőrség és katasztrófavédelem, és a csolnoki polgárőrség emberei egész nap biztosították a helyszínt. A kora esti órákra a munkákkal végeztek a szakemberek, így az utat megnyitották a lakók előtt.

 

csj

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja