2021. február 24. szerda - Mátyás
Online hírfolyam
2012 okt. 23.
Kökény Roland Esztergom díszpolgára lett

Esztergom díszpolgári címével tüntették ki az olimpiai bajnok kajakost, Kökény Rolandot, míg Pjatacsuk Vitalij, a CEPEI Esztergomi Kajak Kenu Sport Egyesület elnöke Pro Urbe Esztergom kitüntetést vehetett át a polgármestertől.

 

Tétényi Éva a nemzeti ünnep tiszteletére rendezett képviselő-testületi ülésen hirdette ki az erre vonatkozó korábbi döntést, majd átadta az elismeréseket. "Kökény Roland az Esztergomi Kajak Kenu Sportegyesület versenyzőjeként lett Magyarország olimpiai bajnoka, 2010-től dolgozik az egyesület színeiben, munkájával és eredményeivel példát mutatva az esztergomi fiataloknak" - méltatták a sportolót a kitüntetés átadása előtt, felidézve pályafutásának állomásait.

 

Az indoklás szerint Pjatacsuk Vitalij szakmai és irányító munkája nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy Kökény Roland - Dombi Rudolffal közösen - olimpiai bajnoki címet szerezhetett augusztusban a londoni játékokon.

 

MTI

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja