2021. február 25. csütörtök - Géza
Online hírfolyam
2012 okt. 25.
Pitbull marcangolt szét négy embert Esztergom-kertvárosban (frissítve+kép)

Harci kutya támadott meg tegnap este négy személyt, köztük egy 11 éves kisgyermeket Esztergom Kertvárosban. Az állatokat gazdáik többnyire elzárva tartották, ha elengedték őket mindig figyelmeztették az albérlőket.

 

A két kutyát két hétig a gyepmesteri telepen figyelik meg, ezt követően döntenek sorsukról. Az állatokat szabadon engedő 22 éves nő ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség. A nagy kiabálásra lett figyelmes Kakucsi István, aki család segítségére sietett. A kapuhoz érve vette észre, hogy a kutya már őt vette üldözőbe. A közel kétméteres kapun ugrott át az állat, majd a menekülő szomszédra támadt, aki egy kapun akart átugrani.

 

Két pitbullt tartottak a főbérlők a házban. A ház másik albérletében lakó idős hölgy retteget a kutyáktól. Még a támadás estéjén a gyepmesterei telepre szállították a két pitbullt. Sorsukról 14 nap után a fő állatorvos dönt majd. Négy embert szállítottak az esztergomi kórház sebészeti osztályára. A család mindhárom tagját jelenleg is megfigyelés alatt tartják, súlyos sérüléseket szenvedtek. Joó István kutyakiképző szerint azért támadhatott a kan kutya, mert a szukát védte, aki tüzelt.

 

Ebben a kutyaiskolában kimondottan az ilyen állatok rehabilitálásával foglalkoznak. Az állatokat szabadon engedő 22 éves nő ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság.

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja