2021. február 24. szerda - Mátyás
Online hírfolyam
2012 okt. 26.
Kutyatámadás Esztergomban

Négy személyt, köztük egy 11 éves kisgyermeket támadott meg egy harci kutya Esztergom Kertvárosban. Súlyos sérülésekkel szállította őket kórházba a mentő 2012. október 25-én kora este.

 

A gyermeket bántotta először az eb egy családi ház udvarán. A kutya a főbérlő tulajdona, a kisfiú édesanyjával és nagymamájával él ott albérletben. Az állatokat gazdáik többnyire elzárják, ha elengedik őket, szólnak az albérlőknek, maradjanak lakásukban, nehogy bántsák őket a kutyák. Október 25-én kora este azonban az egyik mégis megmart négy embert, köztük egy 11 éves kisfiút.

 

Ennek okát és a kutyatámadás körülményeit az Esztergomi Rendőrkapitányság vizsgája. A gyermeknek édesanyja és nagymamája próbált segíteni, de ők sem bírtak az állattal, az őket is megtámadta és megmarta. Hallva segítségkérő kiabálást a szomszéd megpróbálta megfékezni az állatot, de a kutya ellene fordult. Hiába mászott fel egy kerítésre, a feldühödött állat lerántotta és marcangolni kezdte a lábát. Az állatok gazdái ezt követően megfogták a kutyákat, majd további vizsgálat céljából átadták azokat a helyszínre érkező gyepmesternek.

 

Az állatokat szabadon engedő 22 éves nő ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

 

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja