2021. február 24. szerda - Mátyás
Online hírfolyam
2012 okt. 26.
„Együtt” csak hitelből működtünk

Esztergomban 2 év óta változatlanul tartja magát a helyi Fidesz 2/3-os többségével ahhoz, hogy nem hajlandó együttműködni a független polgármesterrel még akkor sem, amikor a város gyakorlatilag csődben van.

 

A mellékletben csatolt újság 6-8. oldalán közöltekből kitűnik, hogy a Fidesz választási plakátján lévő szlogen, az „együttműködünk” mára megváltozott: „együtt csak hitelből működtünk.” A tények figyelembe vétele nélkül Meggyes Tamással politikai ügyet próbálnak kreálni az Önkormányzat 26 milliárdos adósságából. A Steindl Balázs vezette frakció mellett Knapp János Pál volt alpolgármesterrel, - aki jelenleg az önkormányzati holding vezérigazgatója -, együtt bizonygatták, hogy mindennek - többek között a Strigonium Zrt. és az önkormányzati cégek csődjének is - az adósságrendezési eljárás az oka.

 

A személyeskedő vita egyik látványos pontja volt, amikor a független polgármester a város érdekében, és az együttműködés kézzelfogható jeleként békejobbot nyújtott a képviselőknek, akik közül ezt Petróczy Gyula, Pócsföldi József, Kálmán Sándor és Meggyes Tamás országgyűlési képviselő nem fogadta el. Esztergomban a helyzet tehát változatlan, és az önkormányzat számláján levő, közel 400 millió forintos mínusz megoldására tényleges javaslatok nem születtek ezen a testületi ülésen sem.

 

Amennyiben a kormányzat nem hozza meg a szükséges döntéseket, 37 nap múlva maga az Állam indíthat újabb adósságrendezést Esztergomban.

 

Tétényi Éva Esztergom, Esztergom-kertváros és Pilisszentlélek polgármestere

 

Esztergom, 2012. október 25.

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja