2021. február 25. csütörtök - Géza
Online hírfolyam
2012 okt. 31.
Vigyázat, trükkös elkövetők!

Megyénkben legutóbb Esztergomban csaptak le trükkös tolvajok. A sértett egy újságban feladott hirdetés alapján rendelt tűzifát, azonban a megrendeltnél kisebb mennyiségű és rosszabb minőségű fát szállítottak le számára. Mire rájött a csalásra, az elkövetők a pénzével már messze jártak.

A trükkös tolvajok ötlettára kimeríthetetlen. Van, hogy szolgáltató emberének adják ki magukat, és túlfizetésre hivatkozva jutnak be a sértettek lakásába. Előfordul, hogy nyereménnyel kecsegtetnek, vagy éppen árulnak valamit. Sokszor adománygyűjtés céljából kopogtatnak az ajtón – azt állítják, beteg gyerekek számára gyűjtenek pénzt. A fűtési szezon megkezdésével pedig sok esetben tűzifát árulnak. A tüzelőanyag leszállítását követően azonban kiderül, hogy nem a kifizetett mennyiségű, vagy rossz minőségű fa került leszállításra.

 

Az ehhez hasonló bűncselekmények megelőzése érdekében kérjük, fogadják meg alábbi tanácsainkat! Ne engedjen be idegent a lakásába! Hivatalos személytől minden esetben kérjen igazolványt! Ajtónyitás előtt győződjön meg róla (lánccal vagy optikai kitekintővel), hogy ki áll az ajtaja előtt. Szomszédaival minden esetben beszélje meg gyanús idegenek látogatását. Ha idegen próbál bejutni a lakásába valamilyen ürüggyel, jegyezze meg személyleírásukat, gépkocsijuk rendszámát. Értékeiket, pénzüket ne tartsák a lakásban.

 

A trükkös tolvajok nagyon jól ismerik a jól bevált „rejtekhelyeket”. Ha pénzét mégis otthon tartja, használjon számkódos széfet. Téli tüzelő vásárlásakor legyen elővigyázatos! Jól gondolja meg, kitől rendeli meg a tüzelőt, és soha ne fizessen előre, csak a kiszállítást követően!

 

Komárom – Esztergom megyei Rendőr-főkapitányság

 

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja