2021. április 18. vasárnap - Andrea
Online hírfolyam
2012 nov. 05.
Továbbra is sok a szabályszegő járművezető

2012. szeptember 17-től hat héten át tartott fokozott ellenőrzést a Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság, mely a három legfőbb baleseti kockázati tényező hatásainak csökkentése érdekében a sebesség túllépésére, a passzív biztonsági eszközök, például a biztonsági öv, vagy a biztonsági gyerekülés használatának elmulasztására, valamint az ittas, vagy bódult állapotban történő vezetésre terjedt ki.

 

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a fokozott ellenőrzés során több mint hétezer jármű vezetőjét és utasait ellenőrizték a rendőrök. Közülük 5572 főnél vált szükségessé valamilyen szankció alkalmazása. Gyorshajtó ezúttal is szép számmal akadt. 2475 gépjárművezetőnek kell büntetést fizetnie, mert túllépte a megengedett sebességhatárt.

 

556 személyt azért bírságolták meg, mert nem használták a biztonsági övet annak ellenére, hogy egy baleset esetén az akár életet is menthet – még alacsony sebességnél is! A bukósisak és a gyermekülés használata szintén csökkentheti a sérülések fokát baleset során.

 

14 járművezetőt a rendőrök figyelmeztettek erre, miután megbírságolták őket. Köztudott, hogy a járművezetői képességeket az alkohol, illetve más tudatmódosító szerek hátrányosan befolyásolják. Éppen ezért az ittas sofőrök kiszűrése is az ellenőrzés egyik fő célját képezte. Az intézkedés alá vont sofőrök mindegyikénél ellenőrizték a kollégák, fogyasztott-e a vezetési képességre hátrányosan ható szert. 7093 esetből 127 fő bizonyult ittasnak.

 

Emellett a közlekedési szabályok megsértése miatt 198 járművezetőt jelentettek fel a járőrök, további 111 fővel szemben pedig egyéb szabályszegés elkövetése miatt intézkedtek.

 

Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja