2023. február 2. csütörtök - Karolina
Online hírfolyam
2012 nov. 08.
Járások - Dömösön kormányhivatali határozat kell a járási hivatal kialakításáho

A Komárom-Esztergom megyei Dömös településen kormányhivatali határozatot kell hozni a járási hivatal kialakításához, mert a polgármester felfüggesztése miatt a település képviselő-testületében nincs a megállapodás aláírására jogosult személy - mondta a megyei kormánymegbízott szerdán Tatabányán, a járások kialakításáról tartott sajtótájékoztatóján.

 

Czunyiné Bertalan Judit hozzátette, Dömösön a képviselő-testület megtárgyalta a megállapodást a kormányhivatallal és annak tartalmával egyetértett. Azonban a testület a polgármester jogviszonyát felfüggesztette és nincs alpolgármester sem, ezért a polgármester törvény szerinti helyettesítésére senki nem jogosult.

 

A képviselők maguk közül felhatalmaztak egy személyt a tárgyalásokra, de vele a kormányhivatal nem írhatott alá megállapodást, mert az önkormányzati törvény értelmében ilyen személyt a testület nem jelölhetett volna meg - mutatott rá a kormánymegbízott. Czunyiné Bertalan Judit elmondta, a technikai jellegű problémát úgy oldják meg, hogy a község önkormányzata által megtárgyalt, de alá nem írt megállapodásról a kormányhivatal határozatot hoz.

 

A kormánymegbízott hozzátette, hogy Dömösön kívül Komárom-Esztergom megyében minden településsel megkötötték a járási hivatalok létrehozásához szükséges megállapodásokat, a polgármesteri hivatalok állományából az induláshoz 235 betöltött státuszt vesznek át. A megyében hat járási székhely és három kirendeltség jön létre. A változásokról a kormányhivatal munkatársai a megye 56 településén lakossági fórumot tartottak, vagy közmeghallgatáson vettek részt, 20 további településen pedig november végéig tartják meg a tájékoztatókat.

 

galamus.hu

Kereső

Kiválasztás törlése

-->
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja