2023. január 28. szombat - Károly,
Online hírfolyam
2012 nov. 08.
Bíró elé küldtük a csalót

Otthon végezhető munkát ajánlott újsághirdetéseken keresztül egy 55 éves munkanélküli férfi. Az állás betöltéséhez csupán egy kisebb összeget kellett befizetniük az érdeklődőknek.

 

Ezután azonban a hirdető köddé vált. A Rendőrséghez forduló közel 100 sértett hasonló esetekről számolt be. Egy internetes oldalon meghirdetett állásra jelentkeztek. Az otthon végezhető munkához 2500 és 5000 Forint közötti összeget kellett befizetniük a hirdetésben megadott számlaszámra, mely a munkavégzéshez szükséges alapanyag költségét fedezte volna. A pénz befizetése után azonban az alapanyag nem érkezett meg, és a hirdetésben megadott kapcsolattartót sem lehetett elérni.

 

A nyomozók az alapos kutatómunkának köszönhetően hamar az elkövető nyomára bukkantak. Kiderült, hogy a férfi egy budapesti bankban nyitott számlát a saját nevére, erre a kérte a hirdetésben a pénz befizetését. A folyószámla forgalmát folyamatosan figyelemmel kísérte, és ha pénz érkezett rá, azt kivette róla. Az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya több rendbeli szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a gyanúsítottal szemben, akit a rendőrség kezdeményezésére a bíróság 2012. november 8-án délelőtt elrendelte előzetes letartóztatását.

 

Komárom – Esztergom megyei Rendőr-főkapitányság

Kereső

Kiválasztás törlése

-->
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja