2023. február 2. csütörtök - Karolina
Online hírfolyam
2012 nov. 13.
Látni és látszani Komárom-Esztergom megyében is

A járművek egyik legfontosabb eleme a világítás, mely baleset-megelőzési szempontból is kiemelten fontos, ezért a gépjárművek világító berendezéseit a Rendőrség fokozottan ellenőrizi a következő hetekben.

 

A „Látni és látszani” elnevezést viselő baleset-megelőzési program keretében 2012. november 15-ig mindenkinek lehetősége van betérni egy, az akcióban részt vevő szervizbe, ahol díjmentesen átvizsgálják a járműve világítástechnikai berendezéseit.

 

Az akcióban részt vevő autósok igazolólapot kapnak a minősített szervizektől, amelyet az igazoltató rendőrnek kell bemutatni az ellenőrzés során, melynek köszönhetően az állampolgár meggyorsíthatja a közúti ellenőrzést. A 2012. október 15-én kezdődött egyhónapos akció nyújtotta lehetőséget eddig több százan vették igénybe és november 15-ig az érintett szervizek továbbra is várják az autósokat az ingyenes átvizsgálásra. A kampány másik eleme a gépjárművezetők látásellenőrzése.

 

Ennek keretében a kezdeményezéshez kapcsolódó optikai szaküzlet optikus szakembere megállapítja, hogy szükség van-e a járművezető szemének korrekciós segítségre, megállapítja a dioptria mértékét és tanácsot ad a megfelelő szemüveg elkészítésével kapcsolatban is. Felhívjuk a gépjármű tulajdonosok figyelmét, hogy az ingyenes vizsgálatok igénybevételének határideje 2012. november 15-én lejár. Az akcióban résztvevő szervizpontokat megtalálja a www.latnieslatszani.hu weboldalon.

 

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Kereső

Kiválasztás törlése

-->
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja