2021. március 3. szerda - Kornélia
Online hírfolyam
2012 nov. 19.
Esztergomi Fidesz: jogellenesen járt el a polgármester

Jogellenesen járt el Tétényi Éva független polgármester, amikor november 8-án megszakította a testületi ülést, és két hét szünet elrendelésével, november 22-én kívánja folytatni - írta az esztergomi Fidesz-frakció az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében, amelyhez csatolták a megyei kormányhivatal törvényességi észrevételét.

 

Tétényi Éva elmondta, az ülést azért napolta el, mert a csatornaberuházással kapcsolatban nem álltak rendelkezésre megfelelő információk. Az esztergomi Fidesz-frakció azt közölte: "a kormányhivatal levelében egyértelműen megállapítja, hogy Tétényi Éva jogszabályellenesen járt el, hiszen a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatában nincs olyan jogosítványa, hogy a képviselő-testületi ülést két hétre elnapolja".

 

Az MTI-hez eljuttatott irat szerint Zoltai Dániel fideszes képviselő beadványára adott állásfoglalást a kormányhivatal, és megállapította, hogy a polgármester november 22-re a testület félbeszakadt ülését szabályosan nem hívta össze, ezért a kormányhivatal álláspontja szerint az esemény nem tekinthető képviselő-testületi ülésnek. A Fidesz-frakció közleménye szerint "a képviselő-testület Tétényi Éva törvényellenes magatartása miatt nem tudott szavazni a rászorulók lakáshoz való jutásáról, valamint az északi városrész viziközmű ellátásának pályázati megvalósításáról. A közel egymilliárd forintos beruházás Esztergom városának nulla forintjába kerülne és több mint ezer ember csatornával való ellátását tenné lehetővé."

 

A frakció tájékoztatása szerint négy fideszes képviselő rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte, de a polgármester ragaszkodott a törvénysértéshez, nem hívott össze ülést, és ezt levélben meg is erősítette. Tétényi Éva az MTI-nek elmondta, az ülést azért napolta el, mert a csatornaberuházás ügyében a döntéshez nem álltak rendelkezésre megfelelő információk. Több tízmillió forint értékű tervdokumentációt kell átadni az Észak-dunántúli Vízmű (ÉDV) Zrt.-nek, ennek keretei nem voltak kimunkálva, valamint nem volt világos, hogy a döntés a beruházás előkészítéséről vagy a megvalósításáról szólt volna.

 

A polgármester hangsúlyozta, az elnapolt ülést nem kell újra összehívni, mert az a megadott időpontban, november 22-én folytatódik. Ezen az ülésen tárgyalják meg az elnapolt ülés napirendi pontjait - tette hozzá. Rámutatott, hogy lakásügyben nem kellett volna szavazni, a csatornaberuházás határideje pedig december 15. Tétényi Éva utalt rá, a működési szabályzatban nincs arra kitétel, hogy meddig lehet szüneteltetni egy ülést. A Fidesz-frakció 2010 nyarán egy napra szüneteltette az ülést.

 

forrás: MTI

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja