2021. október 24. vasárnap - Salamon
Online hírfolyam
2012 nov. 26.
III. Keresztény Film- és Könyvnapok 2012. december 14-16.

Uránia Nemzeti Filmszínház Az idei adventi időszakban az Uránia Nemzeti Filmszínház ad otthont a III. Keresztény Film- és Könyvnapok számára.

 

A háromnapos vásárral egybekötött rangos eseményt, az Etalon Film Kiadó a közelgő százéves évfordulóját ünneplő Don Bosco Szalézi Társaságával együtt szervezi. A programsorozat alatt az Etalon Film, a Szent Gellért és a Don Bosco kiadók katolikus szellemiségű filmjeit és könyveit vásárolhatják meg az érdeklődők.

 

Az esemény második napján az egész országból mintegy ötszáz szalézi fiatal és meghívott vendégeik zártkörű programon vesznek részt. A Szalézi centenárium alkalmából az Etalon Film Kiadó megjelentette a Don Bosco – Az Ifjúság Atyja és Mestere című filmet (1988, rendezte Leonardo Castellani, főszerepben Ben Gazzara), melyet a háromnapos rendezvény alatt a közönség több alkalommal tekinthet meg. A programsorozatot a számos játék- és dokumentumfilm mellett, a „Don Bosco és kora” című kiállítás, beszélgetések és koncert színesíti.

 

Filmek: Don Bosco – Az Ifjúság Atyja és Mestere (játékfilm) Fatima – a 13. napon (játékfilm) Páduai Szent Antal – A szó, mely éget (játékfilm) Szalézi Szent Ferenc – (dokumentumfilm) A hit óriási II. Szent Miklós és Szent Ferenc (rajzfilm gyerekeknek) A szeretet gyógyít – A szegények orvosa (játékfilm) A fehér ruhás vándor – II. János Pál pápa (dokumentumfilm)

 

Koncert: December 15-én 17 órai kezdettel a szentegyházi Gyermekfilharmónia kórus adja elő színes repertoárját. A 150 fős erdélyi kórus „Adventi hangversenykörút” turné keretében látogat el az Etalon Film Kiadó meghívására a III. Keresztény Film- és Könyvnapok eseményre.

 

A rendezvényről informálódni az alábbi honlapokon lehet: www.keresztenyfilmek.hu www.urania-nf.hu www.szaleziak.hu www.gyermekfilharmonia.hu Budapest, 2012. november 23. Információ: Tóth Melinda, Etalon Film Kiadó, + 36-20-553-07-56 Lengyel Erzsébet sajtóreferens, Don Bosco Szalézi Társasága + 36-20- 823-33-35

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja