2021. március 3. szerda - Kornélia
Online hírfolyam
2012 nov. 26.
Kábítószer terjesztőket fogtunk

Kábítószerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya két 23 éves férfival szemben, akik a gyanú szerint több éve rendszeresen kábítószernek minősülő anyagot adtak el anyagi haszonszerzés céljából.

 

A két gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság. 2012. november 15-én az esztergomi rendőrök kábítószer fogyasztás gyanúja miatt hét személyt állítottak elő az Esztergomi Rendőrkapitányságra. A kábítószer gyors teszt mindannyiuk esetében pozitív eredményt mutatott. Kihallgatásuk során elmondták, hogy az általuk fogyasztott kábítószert egy 23 éves esztergomi férfitól vásárolták.

 

A rendőrök kábítószer terjesztés gyanúja miatt elfogták a fogyasztók által megnevezett férfit, akinek a lakásán tartott házkutatás során nagy mennyiségű kábítószert találtak. Őrizetbe vételét követően a rendőrség kezdeményezésére a férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Az esztergomi terjesztőn keresztül a rendőrök eljutottak ahhoz a 23 éves budapesti férfihoz is, akitől az esztergomi díler a gyanú szerint a drogot beszerezte.

 

Nála 2012. november 20-án az esztergomi rendőrök házkutatást foganatosítottak, melynek során kábítószert és annak értékesítésére alkalmas eszközöket találtak. A gyanúsítottat a rendőrség őrizetbe vette, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatását. A két férfi ellen – előzetes letartóztatásuk mellett – az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. Emellett az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozás jelenlegi szakaszában további 15 személy ellen indított büntetőeljárást kábítószerrel visszaélés miatt.

 

Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja