2021. április 18. vasárnap - Andrea
Online hírfolyam
2012 nov. 29.
Gyakorlat: elfogtuk a bankrablókat

Határon átnyúló üldözési gyakorlatot tartott 2012. november 29-én a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság, a Nyitrai Rendőri-igazgatóság, valamint a Komáromi és a Komárnoi Rendőrkapitányság.

 

Egy pénzintézet sérelmére elkövetett rablást modelleztek a szlovák és magyar rendőrök. A 112-es segélyhívószámra érkezett bejelentést szerint 2012. november 29-én 10:00 órakor két férfi kirabolta az ácsi takarékszövetkezetet. Az elkövetők szlovák akcentussal beszéltek és Komárom felé menekültek ezüst színű Opel Astrájukkal.

 

A riasztásra a járőrök azonnal reagáltak, miközben az ügyeletes tiszt értesítette a szlovák hatóságot a bűncselekmény elkövetéséről és a várható határátlépésről, így a szlovák rendőrség is bekapcsolódott a menekülő bűnelkövetők elfogásába. Az elkövetőket a magyar-szlovák államhatár után közvetlenül állították meg a szlovák és magyar rendőrök. A gyakorlat elsődleges célja a két ország rendőrei jogszerű és szakszerű intézkedéssel, meghatározott időbeli és földrajzi határokon belül tudják-e elfogni a feltételezett elkövetőket.

 

A gyakorlat eredményessége azt bizonyította, hogy a magyar és szlovák járőrök „éles” helyzetben is eredményesen intézkednének.

 

Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja