2021. március 3. szerda - Kornélia
Online hírfolyam
2012 dec. 01.
Jótékonysági kiállítással hoznak létre művészeti alapot Esztergomban

Közel harminc, Esztergomhoz kötődő képzőművész munkájából rendez jótékonysági kiállítást és vásárt december 7-én, pénteken a Kaleidoszkóp Ház Kulturális Központ és az Eurohíd Alapítvány az esztergomi vár Rondella Galériájában.

 

Gép Katalin, a központ vezetője elmondta, a befolyó bevételekből önálló, címzett alapot képeznek, amelyet képzőművészeti pályázatok támogatására, helyi fesztiválok finanszírozására és további akciók elősegítésére használnának fel, Esztergom kulturális életének fejlesztése érdekében. A kiállítás a Rondella Galériában december 14-ig tekinthető meg.

 

Ekkor a csoportos adventi kiállításra és vásárra meghívott kiállító művészeknek, művészbarátoknak, illetve a támogatóknak és pártolóknak jótékonysági estélyt rendeznek. Az est fővédnöke Gaál József egyetemi docens, képzőművész és publicista. A kiállítók között szerepel többek között Andráskó Péter, Ducsai Péter, Kaci Simon, Magyarósi Éva, Szuharevszki Mihály, Szunyoghy Viktória és a Verebics testvérek. A vásáron saját dizájntermékeket, karácsonyi kézműves tárgyakat is árusít több helyi alkotó. A kiállítás anyaga december 16-tól az év végéig a Kaleidoszkóp Ház galériájában lesz megtekinthető.

 

forrás: MTI

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja