2021. március 3. szerda - Kornélia
Online hírfolyam
2012 dec. 03.
Túl nagy zajt csaptak a tolvajok

Betöréses lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya három dorogi fiatal ellen, akiket 2012. december 2-án délután értek tetten a járőrök.

 

Meghallották, amint a vezetéket bontják egy épület falából. Túl hangosak is voltak a fiatal tolvajok és a riasztó is jelzett, mikor a négy tizenéves „dolgozni” kezdett egy helyi cég által üzemeltetett épületben. A riasztásra rendőrök érkeztek a telephelyre, ahol az épületet körbejárva megtalálták a gyanúsítottak útvonalát és meghallották az általuk keltett zajokat.

 

A tűzlétrán felmászva az épület második emeletén megtalálták őket, amint a vezetékeket szedték ki a gipszkarton falból. A járőrök elfogták, majd előállították a fiatalokat, akik közül az egyikről kiderült, hogy a Tatabányai Rendőrkapitányság körözi. Gyanúsítotti kihallgatásuk során a fiúk elmondták, az volt a tervük, hogy a falból kiszedett vezetékről leégetik a műanyag borítást, a kábelt pedig rézként értékesítik. A gyanúsítottak azt is elismerték, hogy hetek óta járnak az elhagyatott épületbe, ahonnan összesen közel 100 kg vezetéket tulajdonítottak el, melyet rézként adtak tovább.

 

A Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya – szabadlábon hagyásuk mellett – nagyobb értékre elkövetett betöréses lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a fiatalkorú gyanúsítottakkal szemben. Komárom –

 

Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja