2021. március 3. szerda - Kornélia
Online hírfolyam
2012 dec. 04.
Viharos szél hordja a havat Komárom-Esztergomban

Többfelé nehezíti a közlekedést a hó, illetve a viharos erősségű szél az országban, de elzárt település vagy járhatatlan út nincs.

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfő esti jelentések szerint már csak Csongrád és Békés megyében szállingózik a hó. A főutak általában szárazak, de a Tiszántúl nagy részén még vizesek, nedvesek. A mellékutak Veszprém környékén latyakosak, Esztergom közelében pedig hóbordásak. Veszprém, Paks és Szekszárd környékén erős széllökésekre kell felkészülniük a közlekedőknek, Komárom-Esztergom megyében pedig a Tát és Tarján közötti összekötő úton viharos erejű szél hordja a havat és hóátfúvásokat okoz.

 

A közútkezelő munkatársai 12 órás váltott műszakokban folyamatosan dolgoznak a síkosságmentesítésen és hóeltakarításon az érintett térségekben. A társaság arra kéri a közlekedőket, hogy a téli útviszonyok között különös körültekintéssel és megfelelően megválasztott sebességgel közlekedjenek, s kizárólag műszakilag jól felkészített és téli gumikkal ellátott járművel keljenek útra.

 

Dobogókőn 10 cent hó esett Kisebb-nagyobb intenzitással folyamatosan havazik vasárnap délután óta Dobogókőn, jelenleg csaknem 10 centiméter a hó vastagsága. A lehullott hó sportolásra még nem alkalmas, ahhoz körülbelül 30 centiméternyi hóvastagságra lenne szükség, és arra, hogy folyamatosan fagypont alatt maradjon a hőmérséklet.

 

hirado.hu

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja