2022. május 16. hétfő - Botond, Mózes
Online hírfolyam
2012 dec. 04.
Lukács: Esztergomban is fontos a Jobbiktól való elhatárolódás!

A Magyar Szocialista Párt Komárom-Esztergom megyei szervezetei elítélik a Jobbik képviselőjének és alelnökének szélsőséges, a magyar történelem legsötétebb múltját idéző mondatait.

 

Zárjuk közösen politikai karanténba helyi szervezeteiket, képviselőiket! Felvetéseikre, észrevételeikre ne reagáljunk, közös rendezvényen, média eseményen, vitán a Jobbik képviselőivel ne szerepeljünk, és demokratikus összefogással érjük el, hogy képviselő-testületekben, bizottságokban vezető szerepet jobbikos képviselő ne tölthessen be! Kiemelten fontosnak tartjuk ezt az elhatárolódást Esztergom esetében.

 

Továbbra is fontosnak tartjuk a város demokratikus és gazdasági újjáépítését, de a Jobbikkal semmilyen közösséget nem vállalunk. Demokráciát ugyanis egy náci párttal közösen lehetetlen újjáépíteni. Tétényi Éva elhatárolódása véleményünk szerint kiemelten fontos, hiszen Esztergom jelképpé lett. Tétényi Éva ezért nem fogadhatja el a Jobbik semminemű további támogatását.

 

Esztergom ne csupán a Fidesz kalandor politikájának legyen a jelképe, de annak is, hogy nincs olyan nehéz helyzet, amikor bárki nácikat politikai partnernek tekinthet.

 

Lukács Zoltán, az MSZP Komárom-Esztergom megyei elnöke

 

Kiadó: MSZP Országos Központ

 

MTI-OS

 

 

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja