2022. augusztus 19. péntek - Huba
Online hírfolyam
2012 dec. 06.
Halálos baleset a megyében!

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2012. december 6-án kora reggel Bakonybánkon a Kossuth Lajos utcában. Egy személyszállító kisteherautó csúszott meg a lefagyott úton, majd felborult.

 

A járműben utasként tartózkodó 41 éves kömlődi férfi a helyszínen életét vesztette. A jármű vezetőjét és további két utasát könnyű sérülésekkel szállította kórházba a mentő. 2012. december 5-én is történt egy halálos baleset Komárom-Esztergom megyében. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint ott is a jegesedés miatt csúszott meg egy személygépkocsi, mely ennek következtében áttért a menetiránnyal szemközti sávba, ahol frontálisan összeütközött a Bajna felől Héreg irányába közlekedő Trabantnak, melynek 78 éves tatabányai vezetője a kórházba szállítást követően életét vesztette.

 

Télen a közlekedési balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. Ebben az évszakban a legtöbb problémát a csúszós utak és a romló látási viszonyok okozzák. Az előrejelzések szerint december 5-én nem, december 6-tól azonban hózáporokra és fagypont alatti hőmérsékletre kell számítani, ezért fokozott óvatossággal kell közlekedni. A száraz és vizes utak hirtelen válthatják egymást, mely körültekintést és fokozott figyelmet kíván. Nagyobb követési távolságot tartva lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkeztének kockázata, rossz manőverezés esetén pedig a hibák könnyebben korrigálhatóak. A korai sötétedés miatt kiemelt figyelmet kell fordítani a világítóberendezések kifogástalan állapotára.

 

A gyalogosok külön figyelmet érdemelnek, hiszen ők a közlekedés legvédtelenebb résztvevői. Mindenkor biztosítani kell a gyalogosok elsőbbségét a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken, és fokozott figyelemmel kell lenni a figyelmetlenül az úttestre lépőkre. Esős, havas időben gyakran képződnek „pocsolyák” az utak felszínén. Ezért esős időben fokozott figyelemmel, és amennyiben lehetséges, a pocsolyák kikerülésével, továbbá a haladási sebesség csökkentésével kell vigyázni a gyalogosokra.

 

Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja