2021. március 3. szerda - Kornélia
Online hírfolyam
2012 dec. 07.
Előzetesben az uzsorás, további sértettek jelentkezését várjuk

Uzsora bűncselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Nyergesújfalui Rendőrőrség egy 43 éves bajóti férfi ellen, aki a gyanú szerint tíz éve adott kisebb – nagyobb kölcsönöket nehéz helyzetben élő családoknak kiugróan magas kamatra.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi éveken át nyújtott különböző összegeket a sértetteknek jelentős kamattal, illetve zálogjegyek, ékszerek letétbe helyezése ellenében. Volt, aki elhunyt szerettének temetési költségét fedezte a kölcsönből, de akadt olyan is, aki gyógyszert vásárolt a hitelből. Egy, az uzsorás áldozatává vált sértett elmondta: volt, hogy azért fordult kölcsönért a férfihoz, hogy élelmiszert tudjon vásárolni. Az adósoknak a kért összeg dupláját kellett volna visszafizetniük, ennek azonban csak úgy tudtak eleget tenni, hogy magukat és családjukat súlyos nélkülözésnek tették ki.

 

Az uzsorást 2012. november 6-án fogták el összehangolt akció kertén belül a Komárom- Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának és az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói. A férfit a bíróság 2012. november 9-én előzetes letartóztatásba helyezte. A gyanúsított lakásán tartott házkutatás során jelentős mennyiségű ékszer és zálogjegy került feltalálásra és lefoglalásra.

 

A Nyergesújfalui Rendőrörs további sértettek jelentkezését várja személyesen vagy a 107-es és 112-es segélyhívók valamelyikén, akik a férfitől felvett kölcsön fedezeteként ékszert vagy zálogjegyet adtak át a gyanúsítottnak.

 

Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja