2022. október 1. szombat - Malvin
Online hírfolyam
2012 dec. 12.
Inkubátorokat adományozott kórházaknak a Katolikus Karitász

Tizennégy kórház újszülött osztályának adományozott hazai gyártású inkubátorokat a Katolikus Karitász. A műszereket Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek szerdán vette át Budapesten.

 

A Medicor Elektronika Zrt. által gyártott műszerek átadásán részt vett Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár és Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója. "Az élet, a család és a születés védelmezése fontos feladatunk"- hangsúlyozta Erdő Péter az átadó ünnepségen. Az érsek elmondta, hogy az inkubátorok adományozását az igények felmérésével kezdték.

 

Végül a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia támogatásával 14 kórház újszülött osztálya kaphatott 1-1 olyan inkubátort, amelyek mindegyike hőmérséklet-, páratartalom- és oxigénszabályozóval van ellátva, valamint olyan funkciókkal, amelyek lehetővé teszik és megkönnyítik mind a csecsemő, mind az orvosok és ápolók számára a koraszülöttek és újszülöttek helyben történő vizsgálatát, elősegítik a koraszülött vagy valamilyen egészségi problémával küzdő újszülöttek ellátását. "Az ember felelős az embertársaiért és a világra jövőkért. A Katolikus Karitász ezt a felelősséget átérezve próbál segíteni a világba beköszönő és már veszélyben lévő embereken is" - hangoztatta Écsy Gábor.

 

Szócska Miklós szerint külön örömet jelent, hogy a gyermekeken segítő inkubátorok magyar gyártásúak, a csecsemő-gyógyászati műszerek fejlesztésében és gyártásában Magyarországon meghatározó vállalkozás termékei. A gyermekmentő készülékeket a Karitász megrendelésére a MEDICOR Elektronika Zrt. készítette el, és Steiner Arnold vezérigazgató adta át a Katolikus Karitásznak. Ezt követően Erdő Péter megáldotta a gyermekmentő készülékeket.

 

MTI

Kereső

Kiválasztás törlése

-->
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja