2021. március 3. szerda - Kornélia
Online hírfolyam
2012 dec. 14.
A Katolikus Karitász tagjai 500 fenyőfát osztanak

December 15-én Miskolcon az Egri Főegyházmegyei Karitász szervezésében 500 fenyőfát osztanak szét olyan családoknak, akiknek enélkül hiányozna a karácsonyfa az otthonukból.

 

A fenyőfákat 9.30-kor osztja szét Écsy Gábor atya, a Karitász országos igazgatója és Árvai Ferenc atya egri karitászigazgató. Cím: Miskolc, Palóci u. 9. A Katolikus Karitász tevékenységében kiemelt szerepet tölt be a kisgyermekes családok támogatása. Annak érdekében, hogy a megszületett gyermekek már az első pillanatokban megkapjanak minden szükséges támogatást ahhoz, hogy önállóan gondolkodó, egészséges emberekké váljanak tovább építve társadalmunkat, a Katolikus Karitász 14 kórház újszülött osztályának adományoz inkubátort. Az egyes kórházakban ünnepi keretek közt adja át az inkubátorokat az illetékes Karitász vezetősége.

 

Miskolcon december 21-én 10 órakor adja át Pál Miklós atya, karitászigazgató Dr. Csiba Gábornak, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház főigazgatójának az inkubátor, amelyet azonnal használatba is állítanak. Cím: Miskolc, Szentpéteri kapu 72-76. További információ: Pál Miklós 30/ 437 9364. A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász összesen 2000 gyermeket ajándékoz meg a következő egy hétben. Az iskolások között meghirdetett akció során a gyermekek ajánlották fel játékaikat azon társaiknak, akik nélkülöznek. Az ajándékcsomagokat a Karitász édességgel, szaloncukorral, üdítővel egészíti ki.

 

December 19-én Nyíregyházán 100 kisgyermek veszi át az ajándékokat Gégény Béla karitászigazgatótól. December elejétől márciusig országszerte több helyszínen osztunk heti rendszerességgel meleg ételt hajléktalanoknak és hetente több alkalommal indulnak teajáratok. Budapesten minden pénteken a XVII. kerületi önkormányzat előtt 250 hajléktalan és rászoruló kap meleg ebédet. December 21-én az ebédet Mádl Dalma asszony, a Karitász jószolgálati nagykövete és Riz Levente polgármester osztja az ebédet, amelyhez Dalma asszony jóvoltából rengeteg finomság is társul. December 22-én 14.30-kor a Magyar Szentek templomában Gyermekek a gyermekekért – karácsonyi ajándékozási program lesz.

 

Az ajándékokat Erdő Péter bíboros és Dalma asszony adja át a mintegy 250 kisgyermeknek. Az ünnepek után segélyszervezetünk közel 1500 családnak oszt majd tűzifát, mintegy 20 millió forint értékben. 1356-os adományvonalunkon folyamatosan várjuk az adományokat. Egy telefonhívás 500 ft támogatást jelent, amelyet adományosztásra fordítunk. Kérjük, segítsék munkánkat azzal, hogy hírt adnak akcióinkról! Várjuk munkatársaikat programjainkra! Amennyiben kérdésük van, kérem, jelezzék a lenti elérhetőségeken.

 

Köszönettel: Csapó Viktória sajtóreferens

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja