2021. március 3. szerda - Kornélia
Online hírfolyam
2012 dec. 18.
Látni és látszani

A járművek egyik legfontosabb eleme a világítás, mely baleset-megelőzési szempontból is kiemelten fontos, ezért a gépjárművek világító berendezéseit a Rendőrség fokozottan ellenőrizte az elmúlt hetekben.

 

A „Látni és látszani” elnevezést viselő baleset-megelőzési program keretében 2012. november 15-ig mindenkinek lehetősége volt betérni egy, az akcióban részt vevő szervizbe, ahol díjmentesen vizsgálták át a jármű világítástechnikai berendezéseit. A 2012. október 15-én kezdődött egyhónapos akció nyújtotta lehetőséget több százan vették igénybe és készítették fel járműveiket a téli közlekedésre a szakemberek segítségével.

 

A járművek megfelelő műszaki állapotát november 15-től egy hónapon át a Rendőrség fokozottan ellenőrizte, melynek során kiemelt figyelmet fordítottak az autók és kerékpárok világítóberendezéseire. A fokozott ellenőrzés célja elsősorban a balesetek elkerülése és a szabályszegők figyelmeztetése volt a közúti közlekedés szabályainak betartására. A kerékpárral közlekedők láthatósága épp oly fontos, mint a gépjárműveké, ezért őket is fokozottan ellenőrizte a Rendőrség.

 

Ennek során az intézkedő rendőrök 600 darab láthatósági mellényt, valamint 500 darab fényvisszaverő karszalagot osztottak szét azok között, akik a téli hónapokban is előnyben részesítik a biciklizést. A gépjármű ellenőrzések során a járművek kivilágításával kapcsolatos probléma csak kevés esetben merült fel, a kerékpárral közlekedők tekintetében pozitív tapasztalatként mondható el, hogy egyre többen viselnek még nappal is lakott területen kívül láthatósági mellényt; a gyalogosok azonban sok esetben megfeledkeznek erről.

 

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja