2022. május 16. hétfő - Botond, Mózes
Online hírfolyam
2012 dec. 19.
Hétezer rászoruló családot segít a Magyar Vöröskereszt

Mintegy hétezer rászoruló családnak segít tartós élelmiszerrel a Magyar Vöröskereszt országszerte. A több mint 35 ezer kilogrammnyi adomány a humanitárius szervezet háromnapos élelmiszergyűjtő akciójának eredménye.

 

December 6. és 8. között az ország 118 Tesco áruházában gyűjtötték az adományokat a vöröskeresztes önkéntesek és munkatársak. A legtöbb adomány a Pest megyei és a budapesti áruházakban gyűlt össze, de sokan adakoztak Veszprém és Komárom-Esztergom megyében is - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

 

A gyulai és a szombathelyi áruházban egy-egy hajlék nélkül élő ember a beváltott műanyag flakonokért kapott pénzén száraz tésztát vásárolt és leadta a rászorulóknak gyűjtő vöröskeresztes önkénteseknek - idézte a közlemény Kardos Istvánt, a Magyar Vöröskereszt főigazgatóját. Megyei szervezeteinek közreműködésével a Magyar Vöröskereszt számos gyűjtést és adományosztást szervez egész évben, hogy minél több nehéz sorsú családnak segítsen. Karácsony közeledtével egyre több segítségkérő levél érkezik a humanitárius szervezethez, melyben az élelmiszer és a ruhaneműk mellett sokan cipőt kérnek gyermekeik számára.

 

Ezért "Egy cipőben járunk!" elnevezéssel a karitatív szervezet gyűjtést indított a 1359-es adományvonalon, a befolyt összegből téli gyermekcipőket vásárolnak a rászoruló családok gyermekeinek.

 

forrás: MTI

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja