2022. május 16. hétfő - Botond, Mózes
Online hírfolyam
2012 dec. 22.
Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei karácsonykor

Karácsony alkalmából a katolikus, a református és az evangélikus egyház magyarországi vezetői Budapesten, Esztergomban és Debrecenben tartanak ünnepi istentiszteletet.

 

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke december 24-én éjféli szentmisét mutat be a budapesti Szent István-bazilikában. Ugyanekkor az esztergomi bazilikában Paskai László bíboros mutatja be az ünnepi szentmisét - közölte az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye hivatala.

 

Erdő Péter december 25-én 10 óra 30 perckor tart ünnepi szentmisét az esztergomi bazilikában, majd szintén karácsony első napján celebrál szentmisét a fogva tartottaknak a Kozma utcai Budapesti Fegyház és Börtönben. A bíboros december 26-án tartja a hallássérültek szentmiséjét a fővárosi piarista Kalazanci Szent József kápolnában. Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke december 25-én 10 órakor tart istentiszteletet a debreceni Nagytemplomban - tudatta a Tiszántúli Református Egyházkerület hivatala.

 

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke elmondta, hogy december 25-én 11 órakor a Deák téri evangélikus templomban hirdet igét. A Sant' Egidio Közösség ünnepi asztalnál lát vendégül karácsony első napján szegény, utcán vagy szociális otthonban élő időseket a budapesti jezsuita Párbeszéd Házában. Előtte délben a szervezők és a meghívottak közösen vesznek részt a Jézus Szíve-templomban tartott szentmisén, amelyet Székely János esztergom-budapesti segédpüspök mutat be.

 

forrás: MTI

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja