2022. szeptember 29. csütörtök - Mihály
Online hírfolyam
2013 jan. 03.
Csúszósak az utak megyeszerte

Csúszós utak és köd is nehezítette a közlekedést megyénkben az elmúlt 24 órában. A kedvezőtlen időjárási-és útviszonyok, valamint a járművezetők figyelmetlensége következtében hét anyagi kárral és egy súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt Komárom – Esztergom megyében.

 

Az előrejelzések szerint délelőtt a Dunántúlon fátyolfelhős idő lesz, majd délután észak felől megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé ered el az eső. A csapadékos időjárás miatt nedves, csúszós, helyenként síkos útszakaszokkal találkozhatnak a közúti közlekedésben résztvevők. Ebben az időszakban a balesetek elkerülése érdekében fontos, hogy a járművezetők az út-és időjárási viszonyoknak megfelelően válasszák meg járművük sebességét.

 

Nagyobb követési távolságot tartva lassabban kell közlekedni, és minden esetben ügyelni kell a világítóberendezések használatára. A gyalogosok külön figyelmet érdemelnek, hiszen ők a közlekedés legvédtelenebb képviselői. Mindenkor biztosítani kell a gyalogosok elsőbbségét a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken, és fokozott figyelemmel kell lenni a figyelmetlenül az úttestre lépőkre. Esős időben gyakran képződnek pocsolyák az utak felszínén.

 

Ezért ilyenkor fokozott figyelemmel, és amennyiben lehetséges, a pocsolyák kikerülésével, továbbá a haladási sebesség csökkentésével kell vigyázni a gyalogosokra. A rendőrség felhívja továbbá a járművezetők és utasaik figyelmét a biztonsági öv használatának fontosságára.

 

Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Kereső

Kiválasztás törlése

-->
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja