2022. szeptember 29. csütörtök - Mihály
Online hírfolyam
2013 jan. 10.
Együttműködés a Kárpát-medencei magyar gazdákkal

Magyarország a kormány szándékai szerint olyan ország lesz, ahol az európai sokszínű, minőségi mezőgazdaság, a környezet- és tájgazdálkodás válik általánossá- mondta Budai Gyula a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a szerbiai Bácskossuthfalván egy szakmai konferencián.

 

Az államtitkár hozzátette, az országban értékes, egészséges, biztonságos és génmódosítás-mentes élelmiszerek előállítása a cél. Budai Gyula ismertette, a Darányi Ignác Terv a célok megvalósításához hét területen 43 nemzeti stratégiai és 8 térségi programot nevesít, amelyek között szerepel a „Vidékfejlesztési együttműködések a Kárpát-medencei határon túli magyarsággal” című fejezet is. Bácskossuthfalva az első helyszíne annak az előadássorozatnak, amely az európai uniós tagságra készíti fel a délvidéki magyar gazdákat.

 

A Vidékfejlesztési Minisztérium szakértői a Közös Agrárpolitika célkitűzéseiről és azok megvalósulási lehetőségeiről adnak tájékoztatást. A gazdák megtudhatják, hogyan kérelmezhetik az uniós támogatásokat, mikor jutnak a pénzükhöz, milyen ellenőrzésekkel és esetleges szankciókkal kell szembenézniük a támogatások nem megfelelő felhasználása során.

 

A Vidékfejlesztési Minisztérium az európai uniós tagságra felkészítő konferenciát megelőzően is szoros kapcsolatot ápolt a határon túli magyar gazdákkal. 2012 februárjában megállapodást kötött a haráron túli magyarság képviselőivel . Ezt követően a szaktárca kerekasztal megbeszéléseket szervezett, amelyek során a mezőgazdaság területén felmerülő problémák megismerése és megoldása volt a cél.

Kereső

Kiválasztás törlése

-->
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja