2023. február 2. csütörtök - Karolina
Online hírfolyam
2013 márc. 13.
Pápaválasztás: szerda délelőtt sem sikerült pápát választani

Nem sokkal dél előtt a Sixtus-kápolna kéményéből ismét fekete füst szállt fel, jelezve, hogy a szerda délelőtti szavazás nem volt eredményes.

 

A menetrend szerint a bíborosok ezután visszatérnek szálláshelyükre, és ott 13:00 órakor megebédelnek. A pápaválasztók 16:00 órakor ismét az apostoli palotába mennek, a Sixtus-kápolnában pedig 16:30-kor lesz a délutáni első szavazás. A konklávénak ez az első teljes munkanapja, vagyis amelyen akár négy szavazást is tartanak. A keddi szavazással együtt immár három szavazás volt eredménytelen.

 

Ha szerdán nem sikerül pápát választani, akkor a sikertelenség folytatódása esetén csütörtökön és pénteken is négyszer-négyszer szavaznak a bíborosok. Ha pénteki negyedik voksolás sem lesz eredményes, akkor szombaton imanapot tartanak, majd vasárnap folytatják a szavazást.

 

A katolikus egyházfő megválasztásához a 115 pápaválasztó bíboros kétharmadának támogatására van szükség. Bármely szavazás után, ha az eredményes, felszáll a fehér füst. Az eredménytelenséget jelentő fekete füst csak a második, illetve a negyedik voksolás után szállhat fel az egyes napokon.

 

hirado.hu

Kereső

Kiválasztás törlése

-->
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja