2023. február 2. csütörtök - Karolina
Online hírfolyam
2013 márc. 15.
Közel 150 járhatatlan út és csaknem 30 elzárt település van a hófúvások miatt!

Továbbra se induljon senki útnak! A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának péntek 5 órai összesítése alapján csaknem 150 járhatatlan út és mintegy 30 elzárt település alakult ki reggelre az intenzív havazás és hófávosok miatt.

 

A rendkívüli helyzetre való tekintettel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. nyomatékosan kéri a közlekedőket, hogy a hófúvásokban érintett megyékben semmiképpen ne induljanak útnak! Országszerte több megyében is rengeteg fő- és mellékút vált járhatatlanná a viharos széllökések nyomán kialakult hófúvások miatt.

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának péntek reggel 5 órai összesítése alapján Somogyban 17, Zalában 21, Komárom-Esztergomban 18, Tolnában 10, Veszprémben 17, Győr-Moson-Sopronban 30, Fejérben 26, Vasban 1, Borsod-Abaúj-Zemplénben 7, Szabolcs-Szatmár-Beregben 2 és Bács-Kiskun megyében 2 úton van érvényben teljes útzár. Emellett több tíz, nagyon nehezen járható útszakasz van ezekben a megyékben.

 

A teljes útlezárások miatt elzárt település a zalai Zalaszentmárton, Belezna, Rezi, a tolnai Szakadát, a veszprémi Tés, Jásd, Nagyesztergár, Sáska, Zalahaláp, Taliándörögd, Mindszentkálla, Szentbékkálla és Káptalantóti, a Fejér megyei Iszkaszentgyörgy, Magyaralmás, Zámoly, Gánt, Csókakő, Csákberény, Nagyveleg, Vértesboglár, Bodmér, Szár és Újbarok. Emellett a Rendőrség lezárta a Veszprém, Várpalota és Pápa városokból kivezető utakat.

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. teljes kapacitással dolgozik a hóakadályok megszüntetésén, de a nagy erejű szél folyamatosan visszahordja a havat a burkolatra, emiatt az utak rövid idő alatt válnak ismét nehezen járhatóvá, továbbá jelentősen csökkent a látótávolság több térségben, a sorozatos balesetek miatt vagy az úton rekedt, magára hagyott autók miatt pedig a munkagépek is a feltorlódott sorokban vesztegelnek vagy nem tudják ellátni feladataikat.

 

A havaria helyzetre való tekintettel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. nyomatékosan kéri az autósokat, hogy a hófúvásokban érintett területeken semmiképpen ne induljanak útnak!

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs főosztály

Kereső

Kiválasztás törlése

-->
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja