2023. február 2. csütörtök - Karolina
Online hírfolyam
2013 ápr. 10.
Nőtt a szálláshelyek vendégforgalma

A vendégéjszakák száma összesen 8,2 százalékkal emelkedett februárban a tavalyihoz képest.

 

Februárban 17,9 százalékkal több külföldi vendég 12,9 százalékkal több éjszakát töltött el a kereskedelmi szálláshelyeken, mint egy évvel korábban, a belföldi vendégek száma 6,5, az általuk eltöltött éjszakáké 4,0 százalékkal nőtt.

 

A vendégéjszakák száma összesen 8,2, a vendégeké 11,4 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A kereskedelmi szálláshelyek folyó áron számított bruttó árbevétele 15 milliárd forint volt, 4,8 százalékkal volt magasabb, mint tavaly februárban. Ezen belül a szállásdíjbevétel 7,2 milliárd forintot tett ki.

 

Februárban a szállodák szobakihasználtsága átlagosan 37 százalékos volt, ami 3 százalékponttal magasabb az egy évvel korábbinál. A kiadott szállodai szobák bruttó átlagára 0,7 százalékkal 13 028 forintra csökkent, az egy kiadható szobára jutó árbevétel 7,8 százalékkal 4867 forintra emelkedett.

 

hirado.hu

Kereső

Kiválasztás törlése

-->
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja