2023. február 2. csütörtök - Karolina
Online hírfolyam
2013 ápr. 15.
Albert Flórián Esztergomban - tiszteletadás és közönségtalálkozó

A 2011-ben elhunyt legendás Albert Flóriánról készült filmet vetíti a művelődési ház április végén. Az eseményen az egyetlen magyar aranylabdás fiával, barátaival és a film alkotóival is találkozhat a közönség.

 

Április 30-án, kedden 17 órakor vetíti az esztergomi művelődési ház az Albert Flórián című színes és fekete-fehér magyar dokumentumfilmet, melynek szereplői többek közt Mészöly Kálmán, Grosics Gyula, Szűcs Lajos, Rákosi Gyula, Dragan Dzsajics, Nyilasi Tibor. A film minden szempontból rendhagyó, ez az első film ugyanis a „Császárról”, a ferencvárosi legendáról, aki már életében legendává vált.

 

Franz Beckenbauer mellett Albert Flóriánt is a „Császár” becenévvel illették rajongói. 1958-ban került a Ferencvároshoz, más csapatban nem is szerepelt 1974-es visszavonulásáig. 1967 óta ő az egyedüli magyar „Aranylabdás”. Magyarországon kétszer választották az év játékosának, többször szerepelt a Világválogatottban és az Európa-válogatottban. A Fradi stadionja 2007. december 21-e óta Albert Flórián nevét viseli. A vetítést beszélgetés követi a film alkotóival és más meghívott vendégekkel.

 

Így találkozhat a közönség Visontai Attila rendezővel, Újvári Péter producerrel, Lakat T. Károly szerkesztő-riporterrel, sportújságíróval, Szűcs Lajos és Rákosi Gyula labdarúgókkal, valamint ifjabb Albert Flóriánnal. Az esemény házigazda Bánhidy Vajk lesz. A beszélgetés után a film DVD-n is megvásárolható, dedikáltatható. A rendezvényre a belépés ingyenes, azonban a nagy érdeklődés miatt ingyenes jegyek igénylése szükséges. Művelődési Ház Esztergom, Imaház utca 2/a - tel.: 33/313-888 vagy 33/ 501-175, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Forrás: infoesztergom.hu

Kereső

Kiválasztás törlése

-->
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja