2022. július 1. péntek - Annamária
Online hírfolyam
2013 máj. 16.
Programajánló-Pünkösdi Sokadalom, kézműves vásár és gőzmozdony is lesz

Esztergomban három napos pünkösdi hosszú hétvége várja az érdeklődőket. A szentendrei Skanzenben Pünkösdi Sokadalom lesz. Kismaros és Királyrét között gőzvontatású nosztalgiavonatok is közlekednek majd.

 

Esztergomban az Új Híd Alapítvány, a KEM-i Iparkamara és Esztergom Város Önkormányzata közösen szervezi a pünkösdi hosszú hétvégét, melyre számos programmal várják a szervezők a résztvevőket. Lesz sétahajókázás, kézműves vásár, koncertek és kiállítás is.

 

Szombaton a ünnepélyes megnyitón beszédet mond: Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár, Juhász István, az Új Híd Alapítvány elnöke is. Az esték folyamán a zenekaroké lesz a főszerep, a fellépők között szerepel többek között Csobot Adél, és a THE RUGO zenekar is. A vásár Fővédnöke: Dr. Kovács Árpád.

A hosszú hétvégén vasárnap Erdő Péter 10:30-kor tart ünnepi szentmisét, melyen bérmálkozás is lesz.

 

Idén is gazdag programkínálattal várja a szentendrei Skanzen is pünkösdkor az érdeklődőket. A Pünkösdi Sokadalom rendezvényen ezúttal a hazai közösségek mellett a keleti kultúra is megelevenedik. Nemzetközi körben ünnepli vasárnap és hétfőn pünkösdöt a Skanzen, melynek tizenhárom hazai közösség mellett a díszvendég India lesz. Az egzotikus ország tradicionális maszkos táncával mutatkozik be először Európában, és ad ízelítőt az indiai kultúrából. A két nap során a magyar hagyományos pünkösdölés szokását hagyományőrző közösségek elevenítik fel és lakják be a portákat a matyóktól a busókon át a magyar örökség elemek.

 

Pünkösd alkalmából Kismaros és Királyrét között pedig gőzvontatású nosztalgiavonatok is közlekednek a Morgó nevű gőzössel. A vonatok közlekedése műszaki viszonyoktól függő, utazásuk előtt, a (20) 951 4912 telefonszámon vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen érdeklődhet. Gőzvontatású nosztalgia vonatok indulnak Kismarosról: 10.00, 12.00, 14.00, 18.00. Gőzvontatású nosztalgia vonatok indulnak Királyrétről: 8.38, 10.38, 12.38, 16.38. A Pünkösdi Sokadalom részletes programja

 

Forrás: dunakanyar.hu

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja