2022. július 7. csütörtök - Appolónia
Online hírfolyam
2013 máj. 23.
Szombaton tartják a nagymarosi ifjúsági találkozót

Szombaton tartják a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltra visszatekintő országos lelkinapját, a nagymarosi ifjúsági találkozót - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Kar (MKPK) sajtószolgálata szerdán az MTI-vel.

 

A programban kiemelkedő helyet foglal el a délelőtt Nagymarosra érkező Don Bosco-ereklye fogadása. Bosco Szent Jánosnak, a szalézi rend alapítójának ereklyéje május 17-én érkezett Magyarországra, a Don Bosco jobb kézfejét tartalmazó életnagyságú viaszfigurát tíz nap alatt tizenöt helyszínen tekinthetnek meg az érdeklődők. Az MKPK tájékoztatása szerint a mostani, a hit évében rendezendő országos lelkinap - melynek témája a világ evangelizációja lesz - sok határon túli fiatalt is vonz, különösen a közeli Felvidékről. Az előadást ezúttal Pál Ferenc atya tartja, a szentmise főcelebránsa és igehirdetője pedig Seregély István nyugalmazott egri érsek lesz.

 

Az előzetes program szerint a napot reggeli imával kezdik az indiai szalézi atyák vezetésével, majd a főelőadást követően ünnepélyes keretek között fogadják Don Bosco ereklyéjét. Fakultációkra, kiscsoportos beszélgetésekre is lesz mód. Este közös énekléssel, illetve táncházzal színesítik a programot. A nagymarosi ifjúsági találkozó részeként 1989 óta működő "gyerekmarosra" most is 800 gyermeket várnak, akik korosztályok szerint öt altáborban vesznek részt lelkigyakorlatokon (bővebb információk a www.gyerekmaros.hu honlapon találhatók) - tudatta a püspöki kar sajtószolgálata.

 

MTI

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja