2022. július 1. péntek - Annamária
Online hírfolyam
2013 jún. 04.
Árvíz - OKF: kilenc településen védekeznek

Négy katasztrófavédelmi igazgatóság kilenc településén folytatnak árvízi védekezést, a fővárosban több helyszínen is - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) honlapján.

 

Legfrissebb közleményük szerint Győr-Moson-Sopron megyében Dunaszentpálon; Komárom-Esztergom megyében Komáromnál, Neszmélynél és Dunaalmásnál, míg Pest megyében Százhalombatta, Szentendre, Leányfalu és Sződliget végez hivatalosan is megelőző munkálatokat. Az OKF a honlapján az önkéntesek koordinálását segítő telefonszámokat is közzétette.

 

Az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) kedden az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a dunai árhullám tetőzése a Szigetközben pénteken várható, Budapesten előreláthatólag vasárnap tetőzik majd a folyó. Kiemelték: a Duna vízgyűjtőjén leesett jelentős mennyiségű csapadék következtében kialakult árhullám rendkívüli intézkedéseket igényelt. A belügyminiszter összehívta mindazon szervezeteket, amelyek az árvíz biztonságos levezetésében hatékonyan tudnak közreműködni, a védekezési feladatok ellátása folyamatos és ütemszerű. A védekezést az Országos Vízügyi Főigazgatóság koordinálja.

 

"Az árhullám okozta helyzet kezelésére a belügyminiszter intézkedései nyomán adottak a személyi, tárgyi és technikai feltételek, azok összehangolása eredményes védekezést tesz lehetővé" - hangsúlyozták. Kedd déltől Orbán Viktor miniszterelnök veszélyhelyzetet hirdetett ki a Duna áradása miatt az érintett térségekre. A közleményben az áll: veszélyhelyzet idején az Országos Vízügyi Főigazgatóság folyamatosan figyeli a lokalizációs terveket, a kapott feladatokat pedig folyamatosan teljesíti.

 

Az osztrák területen levonuló árhullám helyzetét a belügyminiszteren keresztül kétóránként jelentik a miniszterelnöknek - tették hozzá. Az OMIT tájékoztatása szerint jelenleg már több mint 490 kilométer töltés mentén védekeznek a szakemberek.

 

forrás: MTI

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja